headline photo

15 lucruri inedite despre apă

marți, 30 martie 2010

Iată câteva lucruri pe care e bine să le cunoști:

1. Specialiștii au căzut de acord că cea mai bună apă pentru consum este cea cu un aport echilibrat de minerale. O apă minerală sau minerală plată provenind dintr-o sursă de încredere este cea mai bună alegere.

2. Alcoolul, ceaiul și sucurile nu sunt surse ideale de apă pentru că au, suplimentar, un efect diuretic asupra corpului.

3. Filtrele de apă se aleg în funcție de problema specifică a apei pe care o primești în gospodarie. O analiză chimică a apei ar fi ideală înainte de alegerea lor iar întreținerea este cel puțin la fel de importantă. Filtrele trebuie schimbate la intervale regulate.

4. Gheața poate dăuna persoanelor cu probleme cardiovasculare. Diferența de temperatură poate provoca un șoc organismului.

5. Cu cât este mai rece apa pe care o bem în timpul meselor, cu atât mai încet va fi procesul digestiv.

6. Nu este recomandat consumul de apă în timpul meselor pentru că avem tendința de a folosi lichidul pentru ușurarea ingerării alimentelor în loc să le mestecăm regulamentar.

7. Nu se recomandă folosirea apei calde de la chiuvetă pentru consum. Apa rece și fiartă este mai potrivită. Apa fierbinte de pe țeavă e mult mai corozivă și poate conține deșeuri periculoase.

8. Folosim aproximativ 3 litri de apă doar ca să ne spălăm o dată pe dinți.

9. Între 60 și 70% din greutatea noastră este reprezentată de apa din corp.

10. Un morcov are 90% apă.

11. De-a lungul vieții, o persoană bea aproximativ 60 000 de litri de apă.

12. Apa nu trebuie transformată într-o sursă de minerale. Ea conține de cele mai multe ori și minerale anorganice care nu pot fi asmilate. Aceste substanțe vor fi depozitate de corp rezultând astfel probleme de sănătate ca artrita sau pietrele la rinichi.

13. 97% din apa întregii planete se află în oceane. Doar 3% este apă proaspată, pe care o putem consuma de-a gata. Trei sferturi din această apă proaspătă se află în ghețari.

14. O persoană obișnuită folosește zilnic în gospodărie aproximativ 270 litri de apă.

15. Cu excepția apei distilate, toată apa este, într-o proporție mai mare sau mai mică, minerală. Până și apa de ploaie conține impurități.

sursa articolului: mayra.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu