Abia astăzi, datorită doamnei Hărăbor, am aflat şi eu când s-a difuzat emisunea Reporter de vacanţă de la Tv Neptun. Dacă vreţi să ne vedeţi cum înotăm, în unele dintre cele mai bune momente ale noastre, puteţi accesa linkul acesta: http://www.ntvonline.ro/emisiuni/reporter-de-vacanta/galerie-video/1766. Emisiunea a fost difuzată pe 26 august.
Cursurile de înot, în varianta TV Neptun
Etichete:
aparitii in presa,
copii,
lectii de inot
0
comentarii
Lecţii de înot pentru bebeluşi, gravide şi copii speciali!
Ştiu că sună pompos, dar, în sfârşit, ne-am văzut finalizat, unul dintre cele mai dragi visuri ale noastre... Piscina noastră pentru bebeluşi, femei însărcinate şi copii cu nevoi speciale este gata, după aproape un an de muncă şi stres şi alergătură! Iată câteva date tehnice şi apoi vă spun şi ce activităţi vom desfăşura acolo...
Aşadar, bazinul în sine are dimensiunile de 2,50 m x 7,5 m, cu o adâncime de 1,4 m. Temperatura apei, ca şi cea din aer se apropie de 30 de grade Celsius, filtrarea se face regulat ( într-o oră tot volumul de apă este trecut prin filtru), dezinfectarea şi tratarea apei se face printr-o metodă modernă, fără consecinţe negative asupra organismului - electroliza salină. Astfel, bebeluşii, dar şi femeile însărcinate pot practica activităţile acvatice fără a se îngrijora de eventualele efecte negative ale clorului.Verificarea calităţii apei din bazin se realizează zilnic, iar suprafeţele adiacente acestuia se dezinfectează, de asemenea, zilnic, cu soluţii nedăunătoare organismului. Dacă cineva doreşte mai multe detalii despre partea tehnică, ne poate întreba şi îi vom răspunde...
Şi ajungem şi la activităţile pe care le vom desfăşura aici, adică pentru cine este acest bazin?
Pentru bebeluşi şi copii:
1. 0-4 luni
- masaj
- gimnastică
- hidroterapie
Toate se vor desfăşura în şedinţe individuale, timp de maximum 40 de minute, în funcţie de disponibilitatea bebeluşului.Activităţile descrise sunt menite să fortifice musculatura bebeluşului, să verifice şi să îmbunătăţească reflexele acestuia, să-l pregătească pentru contactul cu apa.Micuţul va fi însoţit, în apă, de instructor, dar şi de unul dintre părinţi.
2. 4 luni - 4 ani
- masaj
- gimnastică
- activităţi acvatice
Şedinţele pot fi individuale sau de grup (maximum 4 copii) şi vor dura aproximativ 40 de minute (în funcţie de dispoziţia copilului). Activităţile sunt destinate dezvoltării motorii, dezvoltării psihomotorii şi socializării.
3. peste 4 ani
- gimnastică
- însuşirea tehnicilor de înot (crawl şi spate)
Şedinţele vor avea o durată de aproximativ 1 oră, vor fi individuale sau de grup (3-4 copii)
Pentru copii cu nevoi speciale:
1. program terapeutic complet
- gimnastică/masaj
- testarea abilităţilor motrice şi psihomotrice
- corectarea şi dezvoltarea abilităţilor motrice şi psihomotrice
- hidroterapie
Şedinţele se vor desfăşura numai individual, timp de 1,5 ore.
2. activităţi acvatice adaptate
- deprinderea tehnicilor de înot adaptat (crawl, spate, bras, pluta, scufundări, sărituri)
Şedinţele se desfăşoară timp de maximum 50 de minute (în funcţie de copil) şi, în principiu, doar individual.
Pentru femei însărcinate:
1. aquagym
- gimnastică prenatală
- exerciţii acvatice
Şedinţele durează 1 oră, se pot realiza individual sau în grup (maximum 4 persoane)
2. watsu
- masaj în apă
- hidroterapie
- meloterapie
Şedinţele durează 50 de minute şi se vor desfăşura doar individual.
3. înot pentru femei însărcinate
- deprinderea stilurilor de înot (spate, crawl, bras)
Şedinţele au o durată de o oră şi se desfăşoară doar individual.
Şi acum urmează nişte reguli absolut obligatorii (chiar şi pentru antrenori sau mai ales pentru ei). Analizele următoare sunt obligatorii pentru toată lumea pentru a putea intra în apă.
Pentru bebeluşi este suficient examenul clinic general, efectuat de medicul de familie. Pentru copiii peste 1 an sunt necesare următoarele: examen clinic general, coprocultură şi examen coproparazitologic, în urma cărora medicul va elibera un aviz medical epidemiologic pe care să-l prezentaţi la prima şedinţă. Pentru adulţi sunt necesare aceleaşi analize ca şi la copii, iar pentru femei este nevoie, în plus, şi de examenul secreţiei vaginale. Examenul clinic general se va repeta la 3 luni, iar celelalte analize la 6 luni. Noi am încheiat un protocol de colaborare cu Centrul Medical PROVITA. Astfel, în baza unui voucher pe care vi-l dăm, puteţi beneficia de un card de reducere de 20% pentru toată familia la analizele pe care le efectuaţi în clinică (primiţi gratuit, de asemenea, şi coprocultoare sterile în momentul în care ridicaţi voucherul). Din câte am văzut şi testat, este o clinică serioasă, cu un laborator performant, iar medicii vă stau la dispoziţie tot timpul, deci nu este nevoie de o programare prealabilă. Nu este obligatorie testarea la această clinică, atâta vreme cât ne aduceţi avizul medical eliberat în urma efectuării acestor analize. Cu toate acestea, ne rezervăm dreptul de a solicita şi repetarea analizelor atunci când este cazul. Şi pentru înţelegerea pe care o vor arăta toţi cei vor colabora cu noi LE MULŢUMIM din suflet! Cred ca toţi vrem, în primul rând, să ne păstrăm sănătatea...
Apoi, mai sunt câteva reguli care ţin de igienă şi sănătate publică, dar şi de bun simţ:
1. Păstrarea curăţeniei în bazin, baie şi sala de gimnastică
2. Duşul obligatoriu cu gel, înainte de a intra în bazin!
3. Papucii pentru încăperea unde se află bazinul (vom pune şi noi la dispoziţie papuci de unică folosinţă)
4. Scutece de înot/chilot de baie cu strat dublu pentru bebeluşi (avem şi noi la bazin, în caz că cineva uită)
5. Tot pentru bebeluşi, sunt necesare scutece de pânză pentru masa de înfăşat. Şi ca recomandare - aceştia trebuie hrăniţi cu cel puţin o oră înainte de a veni la bazin, nu trebuie daţi cu ulei sau cremă de corp şi nu este bine să fie aduşi la bazin în timpul programului lor de somn.
Cât despre costumaţie, cred că ştiţi că nu aveţi nevoie de cravată, că doar veniţi la distracţie şi bălăceală! Aşa că părinţii, dar şi copiii au nevoie de: prosop, şlapi (obligatoriu - fie că intră în apă, fie că stau pe margine), costum de baie, gel de duş, cască şi ochelari.
Voi reveni şi cu alte detalii şi descrieri, dar până atunci...să-i dăm drumul la treabă, joacă şi distracţie!
Înot pentru copiii cu nevoi speciale
Sunt marginalizaţi sau, mai rău, ignoraţi. Aceşti copii cu nevoi speciale sau cu dizabilităţi, de orice fel, au nevoie, ca oricare alt copil, de mişcare, de sport, iar terapia în apă poate face lucruri minunate pentru evoluţia lor. De câte ori am ocazia, recomand părinţilor care au copii speciale să apeleze la un sport adaptat. este drept că în România, noţiunea de sport adaptat este foarte puţin cunoscută, cu atât mai puţin aplicată. Am încercat şi voi încerca în continuare să-i conving pe părinţii copiilor speciali că apa, înotul, activităţile acvatice adaptate, în general, aduc numai beneficii micuţilor lor. Nu ştiu în ce măsură voi reuşi, dar merită încercat.
O antrenoare din America a găsit o metodă eficientă de a-i face până şi pe copiii cu autism, cu fobie de apă să înoate, ca să nu mia vorbim de cei care suferă de anumite tulburări de comportament, de nevăzători sau cei cu dizabilităţi intelectuale. Cum spuneam acum ceva vreme, înotul este pentru toată lumea...
iată ce pot face activităţile acvatice adaptate pentru un copil cu nevoi speciale:
1. îmbunătăţeşte respiraţia - o bună respiraţie sub apă duce la un mai bun control al acesteia, la un aport mai mare de oxigen spre toate organele, deci la o îmbunătăţire evidentă a funcţiilor acestora;
2. tonifică musculatura;
3. creşte rezistenţa organismului la diferite boli, dar şi imunitatea;
4. în plan psihologic, creşte stima de sine a copilului, dar şi abilităţile sale de socializare.
În cele din urmă, activităţile acvatice adaptate pot reprezenta o variantă educativă de petrecere a timpului liber, de recreeere, de relaxare. Aşa că, nu ezitaţi să oferiţi copilului special, pe lângă programul terapeutic zilnic, şi porţia esenţială de sport adaptat.
Andreea
Înscriere cursanti 300 lei / 12 sedinte/1 luna
Foarte important!
Categorii
- lectii de inot (37)
- copii (31)
- concursuri (22)
- poze (22)
- pentru parinti (10)
- aparitii in presa (9)
- familie (9)
- cursuri inot copii constanta (7)
- palm beach (7)
- Vlad (6)
- adulti (6)
- 2013 (5)
- 2014 (4)
- inot copii cu dizabilitati (4)
- boli (3)
- femei insarcinate (2)
- hidroterapie pentru copii constanta (2)
- inot gravide (2)
- lordoza (2)
- orar (2)
- piscina constanta (2)
- scolioza (2)
- 2015 (1)
- alimentatie copii (1)
- atletism (1)
- cantonamente (1)
- concursuri inot (1)
- inot bebelusi (1)
- petreceri (1)
- retete shake proteic (1)
- retete smothies (1)
- statul pe scaun (1)
Linkuri interesante
http://www.swim.ro/
Despre mine
- Ionuț Rogoveanu
- Constanta, Constanta, Romania
- Am 34 de ani, sunt soț şi tată a doi copii extraordinari: Vlad (8 ani) și Alex (3 ani) și tot ce am învățat până acum este că fără râsul copiilor, n-ar putea exista o rațiune suficientă pentru a trăi. Mă mândresc foarte mult cu Vlad care are rezultate din ce în ce mai bune atât la înot, cât şi la şcoală. Anul trecut, în iarnă, a câştigat 5 medalii de aur la Concursul Internaţional de la Steyr, Austria, fiind practic prima confirmare oficială a valorii lui. Indiferent dacă sunteți mici sau mari, vreți să înotați sau să vă bălăciți, veniți la cursurile mele de înot. Parol că ne vom distra.